%0 Journal Article %A Cánovas Saura, Antonio %A Hontoria Hernández, Eloy %A Egea Larrosa, José Alberto %A Aguayo Giménez, Encarnación Pilar %T Design of an efficient model to increase shelf life of fruit and vegetable products and reduce food waste in the supply chain %D 2021 %U http://hdl.handle.net/10317/10301 %X [SPA] Esta investigación estudiará las variables del transporte de productos hortofrutícolas frescos. El principal objetivo es el de diseñar modelos que permitan una optimización del transporte y una adecuada toma de decisiones, para en última instancia, mantener la calidad y la vida útil de los productos transportados. [ENG] This research will study the variables of transport of fresh fruit and vegetable products. The main objective is the design of models to optimize transport and help in the decision-making process. The overall objective is to preserve quality and shelf-life of the transported products. %K Tecnología de los Alimentos %K Vida útil %K Modelización %K Calidad %K Transporte por carretera %K Shelf-life %K Modelling %K Quality %K Road transport %~ GOEDOC, SUB GOETTINGEN