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dc.contributor.authorDaoud, A. 
dc.contributor.authorMartínez Zamora, Lorena 
dc.contributor.authorArtés Hernández, Francisco de Asís 
dc.date.accessioned2021-11-16T12:44:00Z
dc.date.available2021-11-16T12:44:00Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationDaoud, A.; Martínez-Zamora, L.; Artés-Hernández, F. Incremento de compuestos bioactivos durante la vida comercial de germinados mediante estreses abióticos. En: Proceedings of the 9th Workshop on Agri-Food Research for young researchers. WIA.2020. Cartagena: Universidad Politécnica de Cartagena, 2021. Pp. 135-138. ISBN: 978-84-17853-29-7es_ES
dc.identifier.isbn978-84-17853-29-7
dc.description.abstract[SPA] Los brotes de semillas germinadas suelen tener un alto contenido de nutrientes y son una buena fuente de antioxidantes, aminoácidos y fibra dietética. La germinación puede eliminar los anti-nutrientes tóxicos presentes en las semillas y aumentar la actividad enzimática. El objetivo principal de este trabajo es estudiar diferentes tratamientos pre y postcosecha para mejorar la biosíntesis de compuestos bioactivos en semillas germinadas. Para ello, se abordará la aplicación de tensiones abióticas combinadas, como luces LED o UV y la aplicación de aceites esenciales. Esperamos mejorar la calidad nutricional de estos productos para aumentar su consumo global aumentando la salud de los consumidores. [ENG] Sprouts (germinated seeds) usually have a high content of nutrients and are a good source of antioxidants, amino acids, and dietary fiber. Germination can eliminate the toxic anti-nutrients present in the seeds and increase the enzymatic activity. The main objective of this work is to study different pre and postharvest treatments to improve biosynthesis of bioactive compounds in germinated seeds. For this purpose, the application of combined abiotic stresses will be addressed, such as LED or UV lights and the application of essential oils. We expect to enhance the nutritional quality of these products to increase their global consumption increasing healthiness of consumers.es_ES
dc.description.sponsorshipThe project was financed by the Autonomous Community of the Region of Murcia (no. 20 849/PI/18) through the grant call for projects for the development of scientific and technical research by competitive groups, included in the Regional Programme for the Promotion of Scientific and Technical Research (Action Plan 2018) of the Seneca Foundation – Science and Technology Agency of the Region of Murcia (Spain).es_ES
dc.formatapplication/pdfes_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.publisherUniversidad Politécnica de Cartagenaes_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.title.alternativeEnhancement of bioactive compounds of sprouts during self-life by combined abiotic stresseses_ES
dc.titleIncremento de compuestos bioactivos durante la vida comercial de germinados mediante estreses abióticoses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjectes_ES
dc.subjectProcesado mínimoes_ES
dc.subjectLEDes_ES
dc.subjectUV-Bes_ES
dc.subjectUV-Ces_ES
dc.subjectAceites esencialeses_ES
dc.subjectMinimal processinges_ES
dc.subjectEssential oilses_ES
dc.subject.otherTecnología de los Alimentoses_ES
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10317/10298
dc.contributor.investgroupPostharvest and Refrigeration Group, Department of Agronomical Engineering, ETSIA, Universidad Politécnica de Cartagena, Paseo Alfonso XIII, 48, 30203 Cartagena. Spain.es_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_ES
dc.contributor.convenianteUniversidad Politécnica de Cartagenaes_ES


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