Electrofishing Techniques: slaughtering and quality analysis for BFT
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URI: http://www.ciheam.org/publications/options-mediterraneennes._5_40027_.phpURI: http://hdl.handle.net/10317/667
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Mateo Aroca, Antonio; Villarejo Mañas, José Antonio; Soto Vallés, Fulgencio; Roca Dorda, Joaquín; Roca González, Joaquín Francisco; [et al.]Grupo de investigación
División de Sistemas e Ingeniería Electrónica (DSIE)Área de conocimiento
Tecnología ElectrónicaPatrocinadores
This work is being granted by funds of the UPCT (PEITT-2000-191), CARM Consejería de Tecnologías Industriales y Comercio, Gines Mendez España S.L., CARM Consejería de Trabajo y Política Social y FSE (Programa Séneca).Fecha de publicación
2003Editorial
Le Centre International de Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes (CIHEAM). Mediterranean Agronomic Institute of Zaragoza (IAMZ)Cita bibliográfica
MATEO, A., VILLAREJO, J.A., SOTO, F., ROCA, J., ROCA, J. Jr., GARCÍA, A., GÁNDARA, F., ATÚNES MAZARRÓN, S.L. Electrofishing Techniques: slaughtering and quality analysis for BFT. Cahiers Options Mediterraneennes: Domestication of the bluefin tuna Thunnus thynnus thynnus, 60: 113-117, 2003.Palabras clave
Cultivo de atunesSistemas electrónicos
Control de calidad multivariado
Sistemas de energía
Visión por ordenador
Comida procesada
Resumen
Eng.: Fresh water electrofishing techniques have been adapted in order to be used in sea water for
electrofishing of some fish species such as the Bluefin Tuna (BFT). The effect of the current flow from the
harpoon through the spine may damage it, decreasing the final quality of the meat obtained. This paper describes
a project that approaches the development of a non conventional electronic power converter that allows to study
different waveforms and its effect on the quality of the product, as well as an automatic system of visual
inspection for the objective evaluation of shape and the quality of tuna meat. Fra.: Techniques de pêche électrique: Abattage et analyse de la qualité du thon rouge. Les techniques de pêche électrique en eau douce ont été adaptées afin d´être utilisées en eau de mer pour la pêche électrique de quelques espèces de poissons tels que le thon rouge. Le passage du courant du harpon à travers la colonne vertébrale peut causer des dommages, et diminuer la qualité ...
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